Völgytalálka, Kapolcsi Kőleves – kő bele egy béka stand ismét!

Tavaly a Művészetek Völgye fesztivál keretén belül már jelen voltunk Kapolcson, a Zöld-udvar programjai között a felső iskola udvarán 3 napot. Idén a tavalyi kapcsolatok segítségével ismét lehetőséget kaptunk, hogy egy standdal jelen lehessünk a fesztiválon, annak teljes időtartama alatt: július 22-től 26-ig.

 

Miközben bemutattuk az egyesület tevékenységét a faluba ellátogatóknak további hasznos/hangos időtöltést is biztosítottunk. Idén is töltettünk ki „hangos totót” kicsikkel és nagyokkal, több-kevesebb segítséget nyújtva. Kézművesfoglalkozást is beépítettünk a tevékenységünkbe, megtanítottunk békát hajtogatni az anyukákat, apukákat, nagypapákat is, természetesen számtalan gyerekek együtt. Válaszoltunk mindenféle kérdésre és mosolyt csaltunk az emberek arcára. És barátokra is leltünk! Rajzoltak nekünk varangyvirágot is és kiderült, hogy tiffany üvegből is létezik mutatós béka!

 

Természetesen mindezt képtelenség lett volna egy embernek több napon keresztül végeznie, szerencsére nekem is voltak segítőim. Szerdától vasárnapig V. Faragóné Marcsival békásztam a völgyben, illetve hétvégére még kiegészültünk két segítséggel: V. Faragó Katával (Marcsi lánya, nekem fogadott hugom) és Földi Andrással, a vőlegényemmel vártuk és álltuk a völgyelők rohamait.

 

Örömömre szolgált, hogy már ismerős arcokkal is találkoztunk, keresték a standunkat a tavalyi emlékek alapján. A hangulat idén is fantasztikus volt. Kedvesek voltak az érdeklődők és a helybéliek egyaránt. A szervezők maximálisan segítőkészek voltak.

 

Ezúton is szeretném megköszönni a Papp Ervinnek, hogy segített fölvenni a kapcsolatot az idei szervezőkkel, Göntérné Marikának az áldozatos munkáját, kedvességét. A világ legjobb házigazdáinak, a Szabó családnak: Ágotának és Jánosnak a lehetőséget, hogy közvetlen, barátságos légkörben szállást biztosítottak, ahol valóban kipihenhettük magunkat! És mindenkinek, aki hozzájárult kapolcsi megjelenésünkhöz és az ottani eredményességünkhöz.

 

Veres Viktória

2009. augusztus 3.