Várjuk a jelentkezőket, érdeklődőket: konferenciát szervezünk a Magyar Biológiai Társasággal és a Fővárosi Állat- és Növénykerttel

MTBK logo 

VII. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia – műhelytalálkozó
Budapest, 2011. május 5.

VONALAS LÉTESÍTMÉNYEK ÉS ÉLŐVILÁG:
HOGYAN LÉTEZHETNEK EGYMÁS MELLETT?

 
 

 

A műhelytalálkozó témája

A Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia-sorozat soron következő műhelytalálkozójának témája a vonalas létesítmények, csatornák, utak vasutak és az élővilág kapcsolata különös tekintettel az utóbbi védelmére.

A műhelytalálkozó célja

A találkozó célja, hogy fórumot teremtsen a területen dolgozó hazai kutatóknak és gyakorlati szakembereknek, mérnököknek, biológusoknak és természetvédőknek, lehetőséget adva a párbeszédre, sikeres és kevésbé sikeres programok áttekintésére. Az ülés nyitott, azon a témában jártas szakembereket illetve az érdeklődőket is szívesen látjuk.

A műhelytalálkozó időpontja és helyszíne

A szimpózium időpontja 2011. május 5., csütörtök, helyszíne a Fővárosi Állat- és Növénykert (1146 Budapest, Állatkerti körút 6-8.), Barlangterme.

 

Szakmai program

A műhelytalálkozó ötletét a 2010-ben az MTA ÖBKI és a Varangy Akciócsoport Egyesület által Velencén szervezett, négy kontinens 32 országnak szakembereit felvonultató IENE konferencia sikere adta. Ennek megfelelően a program a vonalas létesítmények és az élővilág kapcsolatrendszerének széles spektrumát öleli fel, abban botanikai, gerinctelenekkel és gerincesekkel foglalkozó előadás egyaránt előfordul. Az előzetes tervek szerint az egynapos előadássorozatot poszterszekció, majd fakultatív közösségi program zárja.

 

Jelentkezés és kivonatok beküldése

A műhelytalálkozóra jelentkezni a kitöltött jelentkezési lap elküldésével lehet. A jelentkezési lap a konferencia-sorozat honlapjáról (www.mtbk.hu) tölthető le. A kitöltött adatlapot kérjük dr. Csecserits Anikónak az aniko@botanika.hu e-mail címre beküldeni. A jelentkezés és a kivonat beküldésének végső határideje: 2011. április 15. A műhelytalálkozón poszterek bemutatására is lehetőség van, a szervezőbizottság a végleges beosztást a beérkező jelentkezési lapok és kivonatok alapján készíti el. Az előadásra el nem fogadott művek bemutatására poszter formájában van lehetőség.

Részvételi díj

A műhelytalálkozón való részvétel ingyenes, sőt, a résztvevőknek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe való belépés is díjtalan. Ennek feltétele azonban a jelentkezési lap kitöltése és beküldése, aminek alapján a kertbe történő beléptetés a bejáratnál megtörténik. A jelentkezési lap kitöltését és visszaküldését azoktól is kérjük, akik nem terveznek előadást. Társszerzős előadások esetén kérjük feltüntetni, az előadók közül kik vesznek részt a rendezvényen.

A kivonat terjedelme, formája:

A kivonatokat maximum 1 A4-es oldal terjedelemben, 2,5 cm-es margó, 1-es sorköz, 12 fontos betűméret, sorkizárt formátumban kérjük, a következő beosztással:

 • 1. sor SZERZŐ
 • 2. sor CÍM
 • 3. sor üres
 • 4. sor munkahely, e-mail cím
 • 5. sor üres
 • 6. sor Kivonat szövege, folyamatosan

   

  Technikai információ

  Az előadásokhoz laptopot és projektort biztosítunk. Az előadással jelentkező résztvevőket kérjük, hogy az előadások anyagát (lehetőleg MS PowerPoint 2003 vagy Adobe Acrobat PDF 6.0 formátumban) a szekció kezdete előtt legkésőbb 15 perccel adják le a teremben tartózkodó technikusnak. Egy személy csak egy első szerzős előadással jelentkezhet, vagyis csak egy előadást tarthat vagy egy posztert mutathat be. Ha a bejelentett előadó az ülésen nem jelenik meg, akkor az előadása elmarad.

  A posztert bemutató résztvevőinket kérjük, hogy a posztereket maximum 90 cm széles és 120 cm magasságban, álló formátumban készítsék el. <!--A poszterek rögzítéséhez merevítő posztersínek szükségesek, ezek beszerzése a szerzők feladata. A beküldött absztraktok szakmai bírálását a szervezőbizottság végzi. Mivel az időtartam limitált, a szervezőbizottság fenntartja a jogot, hogy a beérkező absztraktok közül válassza ki az előadásokat. Az előadásra nem elfogadott művek bemutatására poszter formájában lehetőséget biztosítunk.-->

   

  Megközelíthetőség

  Tömegközlekedéssel: A kisföldalattival /sárga metró vonal/ (Széchenyi Fürdő megálló), a 72-es trolibusszal (Állatkert megálló), 75-ös és 79-es trolibuszokkal (Állatkerti út megálló), valamint a 20E, a 30-as, a 30A és a 105-ös autóbuszokkal (Hősök tere megálló).

  Parkolás: Az Állatkerti körúton jelenleg ingyenes a parkolás, de a forgalmasabb napokon már a reggeli órákban sem nagyon lehet szabad parkolóhelyet találni. Ilyen esetben javasoljuk a néhány perces sétával elérhető 56'-osok terét (volt Felvonulási tér), ahol szintén ingyenesen lehet parkolni, és lényegesen több szabad parkolóhely áll rendelkezésükre.


  Nagyobb térképre váltás

   

  Kapcsolat – további információ

  Regisztrációval - jelentkezéssel, programmal, előadásokkal-poszterekkel, a helyszínnel és egyéb információkkal kapcsolatosan kérjük, hogy a műhelytalálkozó szervezőbizottságát keressék (Csecserits Anikó, MTA ÖBKI, 2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.. Tel: 06-27-345023, Fax: 1-267-34-62, e-mail: aniko@botanika.hu).

  Szervezőbizottság

  Puky Miklós - Csecserits Anikó - Hanga Zoltán - Szalay Éva - Tóth Mihály - Vili Nóra