Felhívás békamentésre - terelőkerítés építésére

A tavasz beköszöntével megkezdődött a kétéltűek vándorlása a szaporodóhelyekhez, így a Garancsi-tóhoz is. A békák áthaladva a közúton, az autók áldozatává válhatnak, ennek megakadályozására a Varangy Akciócsoport Egyesület együttműködésben Tinnye község Önkormányzatával és a tinnyei Polgármesteri Hivatallal a tavalyi évhez hasonlóan ideiglenes terelőrendszer kiépítését és működtetését határozta el.A Varangy Akciócsoport Egyesület a létesülő békaterelő kerítés építéséhez 2016. február 20-án délelőtt önkénteseket vár a Garancsi-tóhoz.A terelőhálóból, karókból és ládákból/vödrökből álló rendszer építése 10 órakor kezdődik.

A résztvevők lehetőség szerint hozzanak magukkal a munkához szükséges eszközöket (ásó, kalapács, kapa, csípőfogó, esetleg gereblye) és fényvisszaverő mellényt. A kerítés elemeit az Önkormányzat és az Egyesület biztosítja.

A Tinnye és Piliscsaba között fekvő Garancsi-tó megközelíthető távolsági busszal Budapestről az Árpád-híd autóbusz-állomástól (Árpád híd autóbusz-állomás a szomszédos Árboc utcába költözött), a 2-es kocsiállásáról délelőtt 9:20-kor induló Vértes Volán autóbusszal. Visszaút a Garancsi-tó megállótól du. 14:19, a menetidő 40 perc. A Garancsi-tó nevű megállónál kell leszállni. A félárú jegy ára Bp-bérlet nélkül 280 Ft.

Autóval a Tinnye és Piliscsaba között futó úton közelíthető meg, a 102es út vagy a 10es út felől, parkolni a terelőépítés helyszínén, az út mellett, a tónál lehet.

Szeretettel várunk minden kedves segítő szándékú önkéntest! Aki jönne, kérjük, jelezze a rana@freemail.hu vagy 30/973-1414 telefonon!Kéri András

A Varangy Akciócsoport Egyesület elnöke