Felhívás békamentésre – kétéltű terelőkerítés építésére

 A tavasz beköszöntével megkezdődött a kétéltűek vándorlása a szaporodóhelyekhez, így a Garancsi-tóhoz is. A békák áthaladva a közúton, az autók áldozatává válhatnak, ennek megakadályozására a Varangy Akciócsoport Egyesület együttműködésben Tinnye község Önkormányzatával és az Erdőmentő Alapítvánnyal az utóbbi négy évhez hasonlóan ideiglenes terelőrendszer kiépítését és működtetését szervezi meg.
A Dr. Puky Miklós Varangy Akciócsoport Egyesület a létesülő békaterelő kerítés építéséhez 2020. március 7-én, szombaton délelőtt önkénteseket vár a Garancsi-tóhoz.
A terelőmolinóból, karókból és vödrökből álló rendszer építése 10 órakor kezdődik.
A részvevők lehetőség szerint hozzanak magukkal a munkához szükséges eszközöket (ásó, kalapács, kapa, csípőfogó, esetleg gereblye) és fényvisszaverő mellényt. A kerítés elemeit az Egyesület biztosítja. A résztvevők öltözzenek melegen és viseljenek vízhatlan lábbelit.
A Tinnye és Piliscsaba között fekvő Garancsi-tó megközelíthető távolsági busszal Budapestről az Árpád-híd autóbusz-állomástól délelőtt 9:20-kor induló Vértes Volán autóbusszal vagy a Nyugati pályaudvartól (9.21-kor) vonattal Pilisvörösvárig, majd onnan autóbusszal a Garancsi-tóig. Visszaút a Garancsi-tó megállótól du. 14:19, a menetidő 43 perc. Autóval a Tinnye és Piliscsaba között futó úton közelíthető meg, a 102es út vagy a 10es út felől, parkolni a terelőépítés helyszínén, az út mellett, a tónál lehet.
Szeretettel várunk minden kedves segítő szándékú önkéntest! A tevékenység a közösségi szolgálatba is beszámít!
A terelőrendszer működtetését, az állatok átszállítását a terelő felépülése után az Egyesület önkéntesei végzik. Ehhez lehet csatlakozni, várunk mindenkit!
 
Információ, jelentkezés Kéri András, a rana@freemail.hu címen vagy az Egyesület facebook honlapján. Jelentkezés nélkül is mindenkit szívesen látunk!