Felhívás a 7. Kárpát-medencei Természetismereti Alkotóversenyen való részvételre

Többek kérésére módosított határidő:

Veszélyes utakon
segítsük az állatokat az átkelésben!

 
 
Szervezők: Varangy Akciócsoport Egyesület, MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete
 
Téma: "Te melyik állatot félted a legjobban? Hogyan védenéd meg az állatokat a közlekedés, utak, vasutak okozta veszélyektől?"
 
Korosztály: óvodások, általános iskolások részére
4-14 éves korig, 3 korcsoportban (4-6 év, 7-10 év, 11-14 év)
 
Pályamunka: rajz (bármilyen technikával készülhet), kollázs, montázs
 
Beküldési határidő: 2010. július 31.
 
A legjobb pályamunkákat díjazzuk és az Infra Eco Network Europe Velencén 2010. szeptember 27. és október 1. között zajló konferenciáján kiállítjuk.
 
Beküldési cím:
Szakács Éva
MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete
2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.
 
 Részletek
 
A 2010 - a Biodiverzitás Nemzetközi Éve kapcsán a Varangy Akciócsoport Egyesület és az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete alkotóversenyt hirdetnek az általuk szervezett 2010. évi Infra Eco Network Europe konferencia témájával kapcsolatban. A Velencén 2010. IX. 27. és X. 1. között zajló rendezvényen négy kontinens szakértői lesznek jelen, a konferencia témája a közutak, vasutak, csatornák és az élővilág kapcsolata. Hova kerüljenek az új utak? Milyen idegenhonos növények terjednek az utak mentén? Milyen állatok élőhelyét darabolják fel ezek a létesítmények? Milyen átjárók szükségesek és azokat hogyan alakítsák ki? Hogyan kerüljük el az állatgázolással járó baleseteket? Milyen új megoldásokat kell(ene) bevezetni? Mi jellemzi a sikeres beavatkozásokat, mentőakciókat? Mindez csak néhány kérdés a sok közül, amivel a résztvevők foglalkoznak.
 
Most a gyerekek is elmondhatják, milyennek szeretnék látni a jövőt, hiszen az általuk elkészített üzenetekkel várjuk az IENE konferencia résztvevőit. "Te hogyan védenéd meg az állatokat a közlekedés okozta veszélyektől?" Egyáltalán, legyen biztonságos a békák, gőték átkelése az utakon, járhassanak szabadon az őzek, szarvasok erdeinkben, vizeink mentén, vagy...? Jó ötleteket várunk az utakon átkelő állatok biztonsága érdekében!
 
A nemzetközi közönségre való tekintettel elsődlegesen szöveges üzenet nélküli alkotásokat várunk. A beküldött pályamunkák legjobbjait díjazzuk és az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete Vácrátóti Botanikus Kertjében valamint a 2010. évi IENE konferencián is kiállítjuk.
 
A nemzetközi zsűri és a szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy különdíjakat adományozzanak, illetve az elkészült alkotásokat szakmai és ismeretterjesztő kiadványaikban felhasználják.