Egyesületünk eddig legnagyobb szabású szakmai rendezvénye: 2010-ben IENE konferenciát rendezünk (a Fejér megyei) Velencén

Az IENE (Infra Eco Network Europe) felkérésére az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézetével közösen nemzetközi konferenciát szervezünk a vonalas infrastruktúra (utak, vasutak, csatornák) ökológiai hatásáról és az ehhez kapcsolódó természetvédelmi tapasztalatokról. Köszönjük a Magyar Turizmus Zrt. támogatását a szervezés jogának elnyeréséhez, s valamennyi segítőnk lelkes munkáját ezúton is. Az őszi összejövetel  nagyszerű alkalmat ad arra, hogy elméleti ismereteink gyarapítása mellett gyakorlati szempontból is előrelépjünk, ne épüljön több működésképtelen varangyalagút és az emberi települések közvetlen közelébe elhelyezett, az emberi átkelést szolgáló vadátjáró, viszont rendszeresebbé váljon az ilyen létesítmények karbantartása.
S egy ugyancsak lényeges szempont: az ország számára hozott bevétel egyben valamennyiünk válságból való kikecmergését is segíti, bizonyítja, hogy ebből a civil szervezetek is kivehetik a részüket.
További részletek az IENE www.iene.info című honlapján találhatók.