Abaújszántói "békák"

 Az abaújszántói „Békaporontyok” emlékezetes BÉKALANDRA FEL játék részesei lehettek. Az alsó tagozatos korosztály így csatlakozott a BÉKÁK ÉVE apropóján a Miskolci Kocsonyafesztiválhoz.

A 4 fordulóból álló megyei verseny izgalmas, fordulatos feladatokat kínált a résztvevőknek. 

TOTÓ helyes kitöltése, 5 perces produkció bemutatása, több mint 32 szempont szerinti anyaggyűjtés, csoportosítás során gyűjtött pontok alapján a legeredményesebben teljesítő csoportok lehettek a döntő résztvevői:

„Leveli” Evelin,   „Tavi” Norbert,   „Unka” Ádám,   „Erdei” Kende

Alkotta csapat az előkelő második helyről került a döntőbe. Napi gyakorlással, kutatással, tanulással készültünk a Fazekas-Istvánffi Általános Iskola által helyet adott döntőnek.

Itt jöttek csak az igazán izgalmas feladatok! Újra TOTÓ, a legkülönfélébb ismeretekre alapozva, békaügető verseny, rajz készítése – amely a békákat különböző helyzetekben, helyszíneken ábrázolják, vízben, levegőben, szárazföldön, tányéron – fajfelismerés képek alapján, puzzle játék, betűösszerakós. S minden csoportmunkában időre! Aztán élő produkció a csoporttagok által.

A feladatokból is kitűnik, hogy egy nagyon átgondolt, átfogó, színvonalas versenynek lehettünk részesei, amely nagyon hozzájárult ismeretek szerzéséhez, érzelmek alakításához, a békákkal szembeni tartózkodás oldásához. A gyerekek felkészültségét látva, Fedor Vilmos alpolgármester úr ígérete szerint Miskolc egyik kiemelt fontosságú jelképévé válik a béka, s a következő évtől kiemelt helyen szerepel majd, megfelelő támogatással védelmük.

A versenyre való alapos felkészülés meghozta gyümölcsét. „Porontyaim” a döntőben 2. helyen végeztek. Így jól esett a Fortuna étteremben elfogyasztott finom ebéd. A gyerekek örültek az ajándékoknak, s várjuk kirándulásunkat a Főváros Állatkertbe, a Parlamentbe, ahol találkozunk Fodor Gábor miniszter úrral. S vendégei lehetünk a Miskolci Állatparknak is.

Köszönjük segítőink támogatását, amely segítette egy álom valóra válását.
 

Zachar Lászlóné
VAC tag, tanító
 

Abaújszántó, 2008. március 25.

 

Belépés

Utolsó kép

Dr. Puky Miklós

Ismertetők

Galéria

Véletlenkép

Dr. Puky Miklós

Online felhasználók

Jelenleg 1 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Aktív felhasználók

  • chipcrop

Tartalom megosztás

Tartalom átvétel