Abaújszántói "békák"

 Az abaújszántói „Békaporontyok” emlékezetes BÉKALANDRA FEL játék részesei lehettek. Az alsó tagozatos korosztály így csatlakozott a BÉKÁK ÉVE apropóján a Miskolci Kocsonyafesztiválhoz.

A 4 fordulóból álló megyei verseny izgalmas, fordulatos feladatokat kínált a résztvevőknek. 

TOTÓ helyes kitöltése, 5 perces produkció bemutatása, több mint 32 szempont szerinti anyaggyűjtés, csoportosítás során gyűjtött pontok alapján a legeredményesebben teljesítő csoportok lehettek a döntő résztvevői:

„Leveli” Evelin,   „Tavi” Norbert,   „Unka” Ádám,   „Erdei” Kende

Alkotta csapat az előkelő második helyről került a döntőbe. Napi gyakorlással, kutatással, tanulással készültünk a Fazekas-Istvánffi Általános Iskola által helyet adott döntőnek.

Itt jöttek csak az igazán izgalmas feladatok! Újra TOTÓ, a legkülönfélébb ismeretekre alapozva, békaügető verseny, rajz készítése – amely a békákat különböző helyzetekben, helyszíneken ábrázolják, vízben, levegőben, szárazföldön, tányéron – fajfelismerés képek alapján, puzzle játék, betűösszerakós. S minden csoportmunkában időre! Aztán élő produkció a csoporttagok által.

A feladatokból is kitűnik, hogy egy nagyon átgondolt, átfogó, színvonalas versenynek lehettünk részesei, amely nagyon hozzájárult ismeretek szerzéséhez, érzelmek alakításához, a békákkal szembeni tartózkodás oldásához. A gyerekek felkészültségét látva, Fedor Vilmos alpolgármester úr ígérete szerint Miskolc egyik kiemelt fontosságú jelképévé válik a béka, s a következő évtől kiemelt helyen szerepel majd, megfelelő támogatással védelmük.

A versenyre való alapos felkészülés meghozta gyümölcsét. „Porontyaim” a döntőben 2. helyen végeztek. Így jól esett a Fortuna étteremben elfogyasztott finom ebéd. A gyerekek örültek az ajándékoknak, s várjuk kirándulásunkat a Főváros Állatkertbe, a Parlamentbe, ahol találkozunk Fodor Gábor miniszter úrral. S vendégei lehetünk a Miskolci Állatparknak is.

Köszönjük segítőink támogatását, amely segítette egy álom valóra válását.
 

Zachar Lászlóné
VAC tag, tanító
 

Abaújszántó, 2008. március 25.