A honti rendszert, bár most már állami és civil "gazdája" is van van a terelőkerítéseknek, a tavalyinál is rosszabb állapotban találtuk, gyors beavatkozást kezdeményezünk

Érdekes új konstrukció valósul meg Honton, ahol a 2006-ban készült rendszert 2007-ben és 2008-ban senki sem tartotta karban, kezdeményezésünkre 2009-ben a Magyar Közút Nógrád Megyei Igazgatósága, 2010-ben és 2011-ben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság végezte el. 2012-ben nem történt meg a hiányzó kerítéselemek pótlása, a lyukak befoltozása, stb., viszont érdekes együttműködés jött létre a nagy állami cégek közül végül a közút és egy helyi civil szervezet kötött megállapodást a műtárgyak állagának megóvására, felújítására.
Ez akár jól működő forma is lehet, a nagy szervezet elvégzi a karbantartást, amit a kis helyi szervezet folyamatosan javít, hiszen - akár az időjárás hatására is - az ilyen rendszereken sok javítanivaló van egész évben.  Egyelőre még nem láttuk hatását mindennek, ezért a legfontosabb és legsürgősebb elintézendők listáját immár szokásos módon szakértőink összeállították, s azt elküldtük az érintett szervezeteknek, hatóságoknak.